Conceptes bàsics

Hi ha una sèrie de coneixements bàsics a conèixer quan començem o estem practicant Ioga. Tots aquests coneixements ens serveixen per uritilizar el cos de la forma més òptima possible, tant a la vida diària com a la pràctica de ioga. Es tracta d'eliminar tensions innecessaries alhora de moure'ns o estar quiets, i d'utilitzar la musculatura i l'esquelet de forma eficient i respectuosa. Recordem que el cos és l'instrument físic a través del qual vivim. Forma part de nosaltres al llarg de tota la nostra vida. 

CONCEPTES ANATÒMICS

1. La cintura pèlvica

La pelvis o cintura pèlvica és una cavitat que protegeix els òrgans vitals reproductors. Es per aquest motiu que compta amb molta estabilitat i fortalesa.

Quan ens asseiem, la pelvis ens fa de base, podem sentir els dos extrems per la part inferior i posterior anomenats isquis, "isquiones" amb castellà.

Quan estem drets, la pelvis ens proporciona la connexió necessaria per la coordinació entre el tors i les cames.

 Està formada per dos òssos, els malucs,  i el Sacre. Aquests dos òssos estàn connectats per mitjà de l'articulació sacroilíaca.

El sacre és un òs format per la fusió de vertebres. Acaba en la seva part inferior amb l'anomenat còccix i per la part superior es connecta amb les vertebres lumbars.

Els manucs són dos óssos simètrics cadascún d'ells té 3 parts: el pubis, la cresta ilíaca i l'isqui.


2. La cintura escapular
En construcció...

3. La columna vertebral
En construcció...

CONCEPTES DE MOVIMENT

1. Punts de recolzament dels peus i de les mans
En construcció...

2. Moviment de la Pelvis

El moviment propi de la pelvis és l'anteversió i la retroversió. Per mitjà d'aquests dos moviments aconseguim trobar l'equilibri sense compensacions d'altres parts del cos, és a dir, trobem el punt mig entre els dos extrem d'anteversió i retroversió, aquest punt mig forma part del nostre eix vertical.




3. Moviment del Sacro

De la mateixa manera que la pelvis té el seu propi moviment, el sacre també el té i s'anomena nutació i contranutació.



4. Moviment dels Omòplats (Cintura Escapular)
En construcció...

5. Moviment de les primeres vertebres cervicals (Atlas i Axis)
En construcció...


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Hatha Ioga Restauratiu - ACCESSORIS

Ioga Restauratiu