Hatha Ioga Restauratiu - ACCESSORIS

El Hatha Ioga Restauratiu es practica utilitzant diversos accessoris per tal de reeducar la postura i els moviments cotidians. Busquem un cos àgil, junt a una ment àgil. Aquests accessoris ens ajuden a treballar de forma progressiva i tenint en compte les condicions físiques i mentals de cadascú de nosaltres.

ACCESSORIS

Cordes a la paret
Ens permeten desafiar la força de la gravetat sense por i amb ajuda.


Cintes de Ioga
Són les responsables d'indicar-nos com hem de colocar les espatlles i com han de treballar els músculs implicats.


Arc de fusta
és un instrument amb forma de corba, seguint la proporció aurea, disenyadt per aconseguir retornar la movilitat óptima de la columna vertebral. Partint del concepte següent: si cada una de les vertebres aconsegueix tenir el seu màxim de movilitat individual, com a finalitat aconseguirem una columna vertebral sana, àgil i flexible.


Blocs
Aquests s'utilitzen per ajustar les postures que requereixen de certa flexibilitat: escurçant o ampliant distancies per millorar l'alineació.

Backmitra

La BackMitra® es una eina ingeniosa i un dispositiu eficaç creat pee Guy Hamaekers. El métode de la BackMitra® està creat per la maestra Brigitte Longueville disenyat per alliberar la tensió de la columna vertebral i augmentar la mobilitat, flexibilitat i la salut de l'esquena, coll i malucs. ‘Mitra’ és la paraula en sànscrit que significa ‘amic’ i ‘Back’ significa ‘esquena’ amb anglès. Així doncs, 
la BackMitra® és l'amiga de la teva esquena.

Com ens la col·loquem?

La línia de color ens ha de tocar l'esquena. Col·loquem l'extrem inferior de la Backmitra a les vertebres 7/8 dorsals o toràciques, trobarem aquest punt tocant l'extrem inferior de l'esterno i dibuixant una línia recta cap a la columna vertebral passant pels laterals del cos. 
Veieu el següent video i podeu saber més entrant a la següent pàgina web
http://www.backmitra.es/


Coses que hem de tenir en compte quan movem els braços i ens col·loquem sobre la Backmitra: 
Els dits dels peus i de les mans han d'estar relaxats en tot moment. 
Els malucs, genolls, talons i puntes dels peus han d'estar alineats paral·lelament i separats a la mateixa distància que els malucs. 
Respirar amb normalitat. 
Apendre a distingir la incomoditat del dolor per tal de treballar-la i fer que desaparegui.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Conceptes bàsics

Ioga Restauratiu